Kalendari poetik: Gian Giacomo Menon (1910-2000) / Përgatiti materialin: Maksim Rakipaj

Gian Giacomo Menon

Kalendari poetik: Gian Giacomo Menon (1910-2000)

Poet dhe pedagog italian, u lind më 24 nëntor 1910 në Medea (Gorizia) asokohe në Friulin austro-hungarez. Mbaroi universitetin në Bolonja për drejtësi dhe filozofi. Shkroi rreth 100 mijë poezi (rreth një milion vargje) gjatë jetës, por botoi fare pak prej tyre. Pas vdekjes, një grup nga ish nxënësit e tij, nga të gjitha moshat dhe nga disa vende të botës, botuan me shenzimet e tyre një përmbledhje me poezi të mësuesit të tyre, që ata i ruanin prej kohësh. Ja njëra nga poezitë e tij:

DEHJE

Sa piva
një gllënjkë
koktejli
me yje
re
dhe rreze hëne.
U deha
nga kjo ndjesi
si të isha
vajzë shkolle.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s