KUR HUMB NDJESINË E DHIMBJES / Nga: Nora Halili

 
Nora Halili
 
 
KUR HUMB NDJESINË E DHIMBJES
 
Gjithë sa dua te them është se ka momente kur uragani i shpirtit shkatërron dhe pikat më të forta të një sistemi pseudo vlerë. Rrisku është i konsiderushem kur qënja është nënvlerësuar, apo dhe neglizhuar. Ajo çfarë domino situatat shperthyse kur rrufe mendimesh shigjetojnë shpirtn është dëshira për egzistencë…As nuk duhet të mendohet se: të lenduarit, të bindurit e lengimit në harresë nuk mund të reagojnë…Pikërisht kur gjithçka shfaqet nën pushtetin e forcës së shkaterimit, një burim i pashterrur energjie shperthen në venat e shtypura, dëshira për jetën nxit mbi rrënojat e shkaterrimit fatal, bulëza, sytha shprese.
 
Pikërisht këto sytha shprese çelin mendime dhe ndienjen që nuk duan, nuk pranojnë roberinë. Nevoja për dritën e diellit, për oksigjenin e munguar, për të paçmueshmen lirinë bën që të japësh gjithçka për vetem një shënjë jete.
Kurrë më e fortë s’është një krijesë se kur ngrihet mbi shkatërimin e saj, kurrë më e rrezikshme nuk mund të jetë se kur shpirt i robëruar këput zinxhirët e mundimit. Pikërisht kur shpirti humb ndjesinë e dhimbjes duhet pasur frikë. Të tilla krijesa që kanë përqafuar dhimbjen dinë të puthin dhe vdekjen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s