Kalendari poetik; Claude Esteban (26 korrik 1936-prill 2006) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Claude Esteban
 
Kalendari poetik; Claude Esteban (26 korrik 1936-prill 2006)
 
Sot, më 26 korrik, është data e lindjes së Claude Esteban, poet, eseist, kritik arti dhe përkthyes francez. Kritika e mban si njërin nga poetët më të mëdhenj të dhjetëvjeçarëve të fundit. Ja një shqipërim i poetit francez:
 
 
NDËR FLOKËT E TU DUA TË VDES
 
Ndër flokët e tu dua të vdes.
Shpirti krejt i lehtë këtu.
Trupi gjë tjetër veç plagës nuk njeh.
Mos u vono më.
S’dua tjetër veç lëngun e jetës të ndajmë.
Ne frikën e patëm trembur.
Martohu me mua. Krejt i vetëm jam. Pa gjë fare, i xhveshur.
Gjithë të keqen nga buzët e tua e hoqa duke e ngrënë.
Ndër brazdat e tua dua të vdes.
 
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s