Poezi nga Drita Lushi

 
Poezi nga Drita Lushi
 
 
***
 
Të kam thënë, që është e rrezikshme
Të më bësh për të qeshur?
Të kam thënë, e di (dhe ti).
Sepse,
sa herë ti flet dhe unë qesh,
Nis të të dua nga fillimi përsëri.
Por…
U bënë kaq shumë.
E unë, s’kam në plan të bie në dashuri
sepse, s’mund;
sepse, s’di ;
sepse, s’dua!
Ja, pse është e rrezikshme
Ta bësh të qeshë një grua.
Ta pata thënë këtë.
Mos thuaj ‘’Jo”
 
 
KUR MOS TË TË DUA MË…
 
Kur të ndodhe kjo,
mos prit të ketë
ndonjë rrëmet,
katastrofë apo tërmet.
Dielli do lindë si çdo ditë,
Dhe qiellit s’do ti mungojë
e kaltra,as nata;
e yjet s’do jenë më të pakta.
Ato që do të mungojnë,
janë gjëra të thjeshta:
Si përshembull,
Përshëndetjet e mëngjesit dhe mbrëmjeve,
prekja e duarve,
pyetjet :”si Je”, “si Jam”,
Dhe mbështetja e kokës sime
në supin tënd të majtë.
 
***
Kur mos të të dua më,
S’do ketë asgjë të jashtëzakonshme;
Njerzit do puthen dhe urrehen përsëri
do lindin fëmije nga dashuria,
dhe të tjerë do të vdesin nga uria.
 
***
Por nëse s’do më shohësh mua,
Luftëtare,
ndonjëherë edhe të egër;
ironike dhe shpotitëse,
te rrëmujshme,
te çuditëshme, në të gjitha gjendjet
brenda një dite;
At’herë kam nisur, mos të të dua si më parë.
 
***
Nëse, duke më lexuar ditë pas dite,
Befas, nuk do gjesh veten në asnjë varg
apo fjalë,
nëse as heshtjen time,s’do të dish t’a përkthesh si më parë,
nëse brenda lumturisë tënde, do ndihesh befas i palumtur,
at’here dije:
Dije se ke humbur një grua që të do.
Dhe më shumë se një emër,
Një Zemër.
 
***
Kur mos të të dua më…
Ka ende kohë…
 
***
Ende ka kohë…!
 
@ Drita LUSHI
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s