Kalendari poetik: Darío Jaramillo Agudelo 28 korrik 1947 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Darìo Jaramillo Agudelo
 
Kalendari poetik: Darío Jaramillo Agudelo 28 korrik 1947
 
Sot, më 28 korrik, është 74 vjetori i lindjes së Darío Jaramillo Agudelo-s, poet, shkrimtar, eseist kolombian. Diplomoi për ekonomist dhe avokat pranë universitetit Javerian në Bogotá. Kam plot poezi të bukura prej poetit kolombian, sot sjell për ju një shqipërim të pa postuar më parë:
 
 
GJENDJA E LËNDËS
 
Gjëndjet e lëndës janë katër:
e lëngët, e ngurtë, e gaztë dhe mace.
Macja është një gjëndje e veçantë e lëndës,
edhe pse një dyshim e kam:
të jetë vërtet lëndë kjo spërdredhje epshore?
Kjo mënyrë të fjeturi nuk është qiellore?
Po kjo heshtje, a s’vjen ndoshta nga një
vend pa kohë?
Kur shpirtit i pëlqen të lodrojë si lëndë,
atëhere në mace shndërrohet.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s