Poezi nga Nikolla Spathari

 
Poezi nga Nikolla Spathari
 
 
PROMETEU DHE ZJARRI
 
Të lidhën, Promete, të lidhën,
Shkëmbi yt
U rrokullis në skenat e tragjedive,
Le të thotë çfarë të dojë plaku Eskil,
Unë u jap të drejtë perëndive.
 
Zjarri ishte mirë në qiell,
Ç’ të shkrepi që e lidhe me tokën?
A nuk e dije se njerëzit, para se të ngrohnin duart,
Do të mendonin si të digjnin botën?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s