Kalendari poetik: César Cantoni 1951 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
César Cantoni
 
Kalendari poetik: César Cantoni 1951
 
Sot, më 23 shkurt, është data e lindjes së poetit argjentinas. Ka botuar 10 libra me poezi. Gjithashtu ka botuar nëpër revista të ndryshme shumë artikuj kritikë dhe ese. Poezitë e tij janë përkthyer në disa gjuhë evropiane. Ja njëra në shqip bashkë me urimin për ditëlindjen e poetit – “Feliz Cumpleaños, César!”:
 
 
LIBRI ME POEZI
 
Lexova poezinë e parë
dhe s’po gjej dot një vajzë
të jetë gati të më joshë.
 
Lexova poezinë e dytë
dhe s’po gjej dot taksi
të më shpjerë në pyll të shëtis.
 
Lexova poezinë e tretë
dhe s’po gjej dot një pisqollë
t’ia mbaj autorit në kokë.
 
Kështu që e mbylla librin
dhe hodha vështrimin jashtë dritares:
andej, poezia e rrugës
po shkruante në faqen e një dite të mrekullueshme.
 
 
maks
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s