Kalendari poetik: Pedro Lastra 3 mars 1932 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Pedro Lastra
 
Kalendari poetik: Pedro Lastra 3 mars 1932
 
Poet dhe eseist kilian, sot mbush 90. Në vitin 1972 filloi të jepte leksione në Stony Brook University (New York), në vitin 1994 mori titullin “emeritus professor” nga ai universitet. Veprat e tij janë përkthyer edhe në greqisht nga Elias Rivers. Ja në shqip një nga poezitë e tij:
 
 
AKILI ZHYTUR NË MENDIME
 
Ju tashmë e dini, e keni dhe në librat e shkollës
ku flitet për Homerin,
se vdekja ndodhet vetëm në thembrën time.
 
Askush s’e dinte
sa i brishtë isha në të vërtetë
me gjithë hirin e perëndive.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s