PENGJE TË GURËVE / Poezi nga Odise Kote

 

93707371_240353370654700_6428615239431880704_n

Poezi nga Odise Kote


PENGJE TË GURËVE

Ndryrë si alfabetet e shenjta kalehe në muzg,
Shkëndijime të fshehta, xix, zjarrthe të vegjël.
Shigjetën shpuese – zhbiruese drejt në shenjë,
me instikt të pagabueshëm, qetësi të egër.

Bërthama drite nguc e mrrolur damarëve gri,
kohëra në zgrip, shtyrë për t’u zgjuar më vonë.
Fate braktisur lehona e pjella me shirit të zi,
dashuri – urrejtje, membrana, mbetur jehonë.

Pluhur lotësh në grushte, ëndërr e mbytur,
shënja adresash, gjurmë që dhembin si plagë.
Krahë të thyer dinjiteti dhe sprovash të fikur,
tinguj gjaku që rënkojnë e ikin larg e larg …

Lidhur komb si alfabetet, pjekur në ura e mure,
të dhembshurat, të zhurriturat pengje të gurëve…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s