Poezi nga Haxhi Muhaxheri

 
Poezi nga Haxhi Muhaxheri
 
 
RREZELINDA
 
Sa herê që lind dielli
atje diku në Dibër
çel një lule
me emrin Rrezelindë
 
Ajo lule e fildishtë
ushqen rrënjët
në dy dete
që prajshëm
përkunden në sytë e mi.
 
 
ZBRAZJE ARMËSH
 
Eja e dashur
eja o shpirti im
të zbrazim dhe një herë
të gjitha armët e fshehura
që të mos i zë ndryshku
 
Eja bre
eja se veç një zot e di
a do të kemi më kohë për dashni
 
Aresi prapë është çmendur
dhe mbi kokë mban helmetën.
 
 
PA SHËN VALENTININ
 
Në Ishullin Eta
bëhet dashuri kozmike
dhe kurrë nuk flitet
për Shën Valentinin
 
Atje Perëndeshave
përditë u jepen Lule Zemre
dhe çokollata me lajthi
 
Të dashuruarit atje
ushqehen më bioëmbelsira
mjaltë buzësh dhe reçel fiku
 
Atje njerëzit ngrohen
nga zjarr i dashurisë
përqafimet ledhatimet
 
Atje bre – atje edhe Perënditë
japin shpirt duke buzqeshur
dhe psherëtimat bëhen simfoni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s