Shtëpia Botuese “Toena” publikon romanin : “Mallkimi i priftëreshave të Ilirisë” të autores Mira Meksi

 

Mira Meksi - Mallkimi i priftereshave te Ilirise - Kopertina

 

 

Shtëpia Botuese “Toena”  publikon romanin  :  “Mallkimi i priftëreshave të Ilirisë”  të  autores  Mira Meksi

 

 

Të dhëna teknike:

 

 

 

Mira Meksi portret

 

Autore: Mira Meksi

 

 

Titulli: Mallkimi i priftëreshave të Ilirisë

Lloji: Roman

Shtëpia Botuese: Toena

ISBN: 978-99943-1-996-1

Formati: 14×20.5 cm

Faqe: 392

Çmimi: 1000 lekë (kopertinë e butë)

1500 lekë (kopertinë speciale)

 

 

 

Një roman i padytshëm

 

Shtëpia botuese Toena hodhi në treg “Mallkimi i priftëreshave të Ilirisë” i shkrimtares Mira Meksi – një roman me ngjyresë historike mbi Ilirinë dhe mbretëreshën Teutë. Është një roman i patëdytë, jo vetëm sepse plotëson një mungesë të gjatë letrare dhe artistike në Letrat shqipe, por edhe sepse shënon një arritje në artin e fjalës dhe të shkrimësisë. Nëpërmjet alkimisë dhe mistikës së këtij arti, Mira Meksi ia del të çlirojë me guxim dhe këmbëngulje nga errësirat e Kohës dhe Kujtesës, duke i dhënë jetë, një botë të tërë njerëzore të humbur. Ia del të rijetësojë frymën, trazimet, formën e jetës, dashurinë, lavdinë dhe tragjedinë e kësaj bote. Dhe nëpërmjet po të njëjtës alkimi dhe magji çliruese, bota ilire e shekullit III para Krishtit, depërton thellë në qenien, jetën, botën, shqisën dhe frymëmarrjen tonë prej lexuesi.

Zyra e Shtypit dhe Informacionit

Botimet Toena
Rruga “M. Gjollesha”
K.P. 1420
Tirane – Albania
Tel. ++355 422 40 116
Fax  ++355 422 40 117
irena toci
          Irena  Toçi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s