ANEMONE – Poezi nga Rulla TRANTAFILLU / Shqipëroi Petro ÇERKEZI

roula-tra

Poezi nga Rulla  TRANTAFILLU

 

 

ANEMONE

 

Në pranverë lulëzojnë
lilakë, zambakë dhe trëndafila.
Dhe në oborrin e vogël
-në balkonin e erës –
në zemrën e dimrit
një anemonë lulëzon.

Vjen thëllimi
dhe lule vjollcën fshikullon
dridhem dhe zemra galopon
-për ty që përgjakesh-
mos ikësh dhe shkretohet
ballkoni i erës.

Në pranverë,
kur gjithçka lulëzon
ti ligështohesh
dhe një veri i vogël
qan për ty…

Dhe pres e pres
dimrin e motit tjetër
-Në balkonin e erës-
Të vish t’i lulëzosh
veriut
anemonë vocërake.

 

Shqipëroi Petro  ÇERKEZI

 

 

One thought on “ANEMONE – Poezi nga Rulla TRANTAFILLU / Shqipëroi Petro ÇERKEZI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s