Poezi nga Maxhun OSMANAJ

maxhun-osmanaj

Poezi nga Maxhun OSMANAJ

 

Në shpirtin tim

Në shpirtin tim pikon çatia
Dhe ende s,ka kush ta ndalë
Mos ndoshta keq është rrebeluar stuhia
Eja mike, thuaja veç një fjalë…
Ta ndalim detin e tërbuar
Se valët e egra s,kanë të ndaluar.

 

Dialog me ditën

Në mëngjes pi kafe me të
Deri në mbrëmje s,takohem dot
Mashtroj veten,s,mund ta zë
Me trastën shpirtërore ngarkuar plot.

Pasdarke provoj diçka ta pyes
Për të sotmem dhe të nesërmen të më këshillojë
Nga pakënaqësia vetullat ngrys
Më lë vetë n,vorbullën e jetës ta përthekoj.

Para se të ikim për gjumë
Një këshillë ma diktoi shpejt
“ Jeta,betejë e rëndë-furtunë
Me forcën e vullnetit fitoje vetë.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s