DO VIJË VDEKJA E DO KETË SYTË E TU- Cesare PAVESE / Përktheu Petrit Sulaj

16195650_1329718673741191_6774877577548873365_n

Poezi nga Cesare PAVESE

 

DO VIJË VDEKJA E DO KETË SYTË E TU

Do vijë vdekja e do ketë sytë e tu –
kjo vdekje që na rri pranë, bashkudhëtarja jonë
nga mëngjezi në mbrëmbje e pagjumë,
shurdhe,si një qortim që s’ mbahet mend
në mos një ves absurd deri në zakon.
Sytë e tu: një fjalë pa përmbajtje
britmë e pagojë, vetë heshtja që flet.
Në çdo agim kështu i shikon
kur mbi vetveten palosesh
para pasqyrës. O shpresë dashuruar,
gjatë ditës do mësojmë dhe ne
se je vetë jeta o asgjëja.

Për cilindo vdekja ka të njëjtin vështrim.
Do vijë vdekja e do ketë sytë e tu.
Do të ndodhë njësoj sikur po heq një ves,
njësoj si kur vështron në pasqyrë
një fytyrë të vdekuri të dalë mbi ujë,
njësoj si të dëgjosh fjalë nga buzë të mbyllura.
Do të zbresim të gjithë në hon të pagojë.

 

petrit sulaj

Përktheu:  Petrit Sulaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s