SHITËS ERE / Poezi nga Petrit Ruka

Poezi nga Petrit Ruka

 

SHITËS ERE

Tani që kam kohë, i mbetur pa punë,
mendjen e ndava si të mbetem gjallë,
do hap një biznes të çuditshëm në rrugë,
me mallra që tatimet kurrë s’i kanë parë.

Do dal e do shes ca erë Tepelene,
nga ajo që faqen e ka ftohur në borë,
do t’jua lidh si shall pas kokës plot halle
t’i pushojnë ca dhembje kokës së gjorë.

Nuk doni për ca qindarka të shkreta, gjysmake,
t’ju vë tek veshët pak Vjosë shushurimash,
t’ju bie fëmijërinë që e humbët me nënën,
t’u largoj ca çaste nga kjo botë llamarinash?

Nuk doni t’ju shtoj ca mall për babanë,
nga ai që bën mirë për hollimin e gjakut,
pak brengë nga ndarja me vajzën e parë
që zemrën e zgjeron sa Kisha e Shën Markut?

Erë do t’ju shes, një erë të shenjtë,
se ç’janë poetët? veç shitës ere,
me lekët e mbledhura do pi e do dehem
dhe ju do kujtoj pas çdo gllënjke prej vere…

Vraponi tani, që e dini ku rron
një shitës i famshëm ere…
Veç mos u shtyni në radhë, se kam për të gjithë:
Mos bëni potere!

Tiranë, gusht 2010

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s