Kalendari poetik: Stephen Crane (1871-1900) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Stephen CRANE

Kalendari poetik: Stephen Crane (1871-1900)

U lind më 1 nëntor 1871 Stephen Crane, shkrimtar, gazetar dhe poet amerikan. Filloi të shkruante qysh herët; në moshën 16 vjeçare pati botuar shumë artikuj nëpër gazeta të ndryshme; 22 vjeç botoi romanin e parë. Vdiq herët, nga tuberkulozi, pasi pati mbushur 28 vjeç në një klinikë në Schwarzwald, në Gjermani, kur mbahej si një nga autorët më të rëndësishëm në SHBA. Ja një poezi prej tij:

NË SHKRETËTIRË

Pashë një krijesë lakuriqe, të egër
ulur këmbëkryq
zemrën e vet mbante në dorë
dhe po e hante.
E pyeta: “Është e mirë, or mik?”
“E hidhur”, u përgjigj, “E hidhur shumë”;
“Por më pëlqen,
se është e hidhur
dhe është imja.”

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s