Kalendari poetik: Lalla Romano (1906-2001) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Lalla ROMANO

Kalendari poetik: Lalla Romano (1906-2001)

Graziella Romano (emri i artit Lalla Romano), poete, shkrimtare dhe gazetare italiane, u lind më 11 nëntor 1906. U çfaq së pari para lexuesve në vitin 1941 me përmbledhjen e saj të parë poetike, me shtysën e poetit të shquar Eugenio Montale (1896-1981, Nobel 1975). Veç poezive, shkroi edhe përmbledhje me tregime, shënime udhëtimi dhe romane që patën sukses. Ja njëra nga poezitë që kam prej saj:

JAM NË TY

Në ty jam,
si erë e dashur e trupit tënd,
si lëng i syrit,
si pështyma jote e ëmbël.

Brenda teje jam
ashtu fshehtësisht
si jeta në gjakun shkrihet
e me frymën përzihet.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s