Të gjithë do të shkojmë… / Poezi nga Altin Meçja

 
Poezi nga Altin Meçja
 
 
Të gjithë do të shkojmë…
 
Një ditë te gjithë do shkojmë
edhe idiotët…
Në ndryshim nga ne,
me kilet e lesh sqetullave në mëndje.
 
Mediokrët do qeshin,
në lirinë e lëmit të mbetur,
pemët nuk kanë më gjethe,
as sot, as nesër.
 
Atë pasdite do të bjerë shi,
të shpëlajë mëndjet e duarve të përlyera.
Në verë lumi i fshatit tim nuk do jetë si më parë,
kur fëmijët laheshin në pellgje të servirura.
 
Nostalgjia ime më kishte mbytur,
në trikon e leshit të bërë nga gjyshja,
Ishte vonë, rashë të fle,
të harroja dhimbjet e ditës.
 
Mediokrit përsëri do qeshin
nuk e kuptuan, as dje dhe as sot
veç u turrën në varrimin e tij.
donin të ishin si ai;
Idealist, por nuk mundën.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s