Refleks rrugësh / Poezi nga Fatbardha Sulaj

 
Poezi nga Fatbardha Sulaj
 
 
Refleks rrugësh
 
Zgjatime refleksesh
si zgjatim gjymtyrësh
herë të purpurta
dhe herë shumëngjyrësh.
 
Shkëlqime që lagen
me sy të trishtuar
në rrugët e zbrazta
të qytetit harruar.
 
Shikime që asfaltin
e matin me sy,
diku një me maskë,
me maskë diku dy….
 
Dhe zhurmon veç shiu
këtë shkurt për dreq
jashtë ndihet era,
rrjetit veç poetë…
 
Zgjatime refleksesh,
si zgjatim tek ty,
diku bëj nje hap
diku kthehem dy….
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s