DRITHËROJNË DUART E MIA – Poezi nga Anna  AKHMATOVA / Shqipëroi: Kolec P. Traboini

 
Poezi nga Anna  AKHMATOVA
 
 
DRITHËROJNË DUART E MIA
 
Drithërojnë duart e mia nën vellon e errët. . .
“Pse je kaq e zbehtë, pse të ka humbur çdo gëzim?”
– Sepse kam bërë të dashurin të dehet
e të mbulohet me trishtim.
 
Kurrë nuk do të harroj. Shkoi jashtë, i tronditur;
me buzët që i nxinin, të ngrira, të ftohta
zbrita poshtë shkallëve, pa prekur kangjellat
dhe e ndoqa deri tej tek porta.
 
Mbytazi i mërmërita: “Mos vallë kjo ish një shaka?
Mos më lër të lutem, ndryshe ke vrarë një njeri!”
Ai më buzëqeshi, oh, me një qetësi të habitshme
dhe tha: “Eja, ende do të lagesh në shi?”.
 
 
 
Shqipëroi: Kolec P. Traboini
WORLD POETICA 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s