Gruaja e verës…. / Poezi nga Ilir Paja

 
Poezi nga Ilir Paja
 
 
Gruaja e verës….
 
Një grua në rërë është më e bukur se joshja
E flakët që ngrihet muzg në horizont.
Dielli e prek dëshirë burri.
Ndërsa hija do donte të flijohej zjarr mbi të.
Deti aty pranë e josh të ngrohet prej saj
trup gruaje…
dhe era kur ndjekja e kapit mbi atë trup.
Bregu duhet të zgjedhë; detin apo një
grua det që fle prush në rërë…
Një grua në rërë pranë një hijeje
Është si hiri që i tregon zjarrit
Se flijimi është dhënë për të mos u shuar
Zjarri rërës…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s