Kalendari poetik: Noel Luna 1971 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Noel Luna
 
Kalendari poetik: Noel Luna 1971
 
Sot, më 3 janar, është 51 vjetori i lindjes së poetit dhe eseistit portorikan Noel Luna. Drejton katedrën e Letërsisë së Krahasuar në Universitetin e Porto Rikos. Ja një poezi prej tij:
 
 
MBI SIPËRFAQE
 
Mbi sipërfaqen e detit
qëndron hija ime.
Valëzimi i herëpashershëm
fshin mes dallgësh
trajtat e saj mes shkumbës.
Pasqyrim i trupit tim
shkrihet në atë vallzim ujrash.
Hija e trupit tim
pas melodisë së asaj kënge
vallzon.
Nga sipërfaqja e detit
hija me zërin tim
zhytet
dhe s’e arrin.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s