Poezi nga Kolec P. Traboini / Shkëputur nga vëllimi poetik “Requiem për një gjethe” 2005

 
Poezi nga Kolec P. Traboini
 
 
TANI HYMË NË MARS
 
Tani hymë në Mars, ndaj mos harro, mikja ime,
drurët nisin të lëngështojnë e dashuritë të ngjizen,
prandaj dhe ditë pas dite koha ngrohet
e marrëzitë e dashurisë
pafundësisht shtohen, derisa,
digjen e përvëlohen në korrik e në gusht,
brenda çdo gjoksi e brenda çdo zemra,
për tu fashitur në vjeshtë
e për tu trishtuar letargjikisht në dimër,
me një cikël të ripërtërirë në çdo pranverë.
 
Tani hymë në Mars…
tani pikojnë yje mbi ëndrra që zgjohen.
 
 
QYTETI KURRKUND
 
Kaloi dita e shtunë dhe unë nuk pash ty …
as korrespondencë, as imazh, as fytyrë, as lëkurë
e pse jo, as këmbë,….
kurrkund fytyra e bardhë,
kurrkund hunda e vogël përpjetë,
kurrkund sytë e kaltër e të mëdhenj,
kurrkund flokët bionde në gështenjë
kurrkund trupi disi elegant për 40 vjet….
 
Ku vajtën të gjitha këto me 14 maj 2005, ditën e shtunë?
Në cilën pikë të globit gjendët qyteti Kurrkund?
 
Nga libri “Requiem për një gjethe” 2005

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s