Poezi nga Jean Baptiste Racine / Shqipëroi: Alfred Kola

 
Poezi nga Jean Baptiste Racine
 
 
***
 
Ç’të bëra un’ besnikja? Të doja, i pabesë
Dhe tash me gojë mizore më thua se do vdes
Vdekjen qetë-qetë vjen t’ma shpallësh mua
Mosmirënjohës, ende dyshoj nëse s’të dua.
 
P.S. Ngjarjet e tragjedisë “Andromaka” zhvillohen në Butrint ( ish Buthrote)
 
 
***
 
Je t’aimais inconstant ; qu’aurai-je fait fidèle ?
Et même en ce moment où ta bouche cruelle
Vient si tranquillement m’annoncer le trépas
Ingrat, je doute encore si je ne t’aime pas.
 
 
 
22549821_493872800982523_2540650118735494747_n
 
Shqipëroi: Alfred Kola
Korçë, 21 mars 2022

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s