AJO DRITARE … / Poezi nga Odise Kote

 

93707371_240353370654700_6428615239431880704_n

Poezi nga Odise Kote


AJO DRITARE …

Ajo dritare, sy i përgjakur, qëndron e ndriçuar natë për natë,
lumëzeza të mos vdesë pa u rrëfyer, se është sipas Biblës mëkat.

I mer me vete të gjithë tundimet dhe ikën, ikën të flerë,
Mendimet e gjumit ashtu flakëritur shkojnë drejt e në qiell.

Palcë e eshtrës dhe venat kthyer në fije zjarri a feks vezullie
Përtej qelqeve, përtej dëgjohen ngashërimet e fshehura në hije.

Shkrin xhelatina e syve në pritje, denim e ndëshkim me dehje,
Rrënim i menjëhertë o zot, dhe nata mbulon mëhallën me heshtje …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s