NË PETALET E LULEZOJËS / Poezi nga Zaide Noka 

 

12472682_1055262234496246_1436083680587755570_n

Poezi nga Zaide Noka NË PETALET E LULEZOJËS

Po bien piklat e shiut
Mblidhi në oazin e shpirtit,
Krejt të tejdukshme të shndrisin.

Zërin e çjerrë të sorrës së zezë
E mbyt melodia hyjnore e këngës së bilbilit
Që akordon notat muzikore në çdo zemër.

Ja dhe era fshikëllon në petalet e lulezojës,
Tinëzisht deh njeriun që bredh buzët në të…

Për intriga resh mos hiq dorë
Nga vallja e zogjve,
Elegancë e botës së qiellit,
Dhe të dëgjosh thashethemnajën ordinere
që aty-këtu meket prej frikës.

Nuk ka kohë…
Toka rrëzë shkëmbit
Ia shtron rrugën e argjendë zallit…
Fusha e blertë ia merr gëzimin në thellësi tokës,
E qeshura e fëmijës vesh me ngjyra jetën…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s