PËR JU DUA TË SHKRUAJ / Poezi nga Rita Hoxha

 

Rita oxha

 

Poezi nga Rita Hoxha


PËR JU DUA TË SHKRUAJ

Kur sytë mbi foto përherë vështrojnë
e për ju prindër të thur një varg
atëherë fëshfërima e erës shpirtin pushton
e me sy mbyllur … Ju ndjej më pranë.

Kur dua dhe nuk mundem të shkruaj
shkronjat harbuar nuk binden në varg
lotët e syve më bëjnë të vuaj
Unë ju kam zemër, në shpirt ju mbaj.

Kur vargun nis…e gris…e prapë e filloj
dhe shkonjat një nga një përsëri i thur varg,
kur dua t’ ju dërgjoj, por zërin se ndjej
Ju jeni me mua, kaq afër, kaq pranë.

Kur shpirti derdhet e nis e ju kërkon
e zemrat ulen, në varg aty më qëndrojnë
Kur syri syrin…, në sy vështron
Më jepni gjithë botën dhe zemra më gufon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s