Kalendari poetik: Gabriella Sanfilippo 1969 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Gabriella Sanfilippo
 
Kalendari poetik: Gabriella Sanfilippo 1969
 
Pak të dhëna biografike gjen për këtë poete në web; është milaneze, ka filluar të shkruajë qysh në moshë të re, esé, poezi etj., hobi i saj psikologjia, sivjet mbush 53 dhe kaq. Ja një poezi e saj që më erdhi në gegnishte:
 
 
BURRAT QI DIJN’ ÇKA DISHROJN…
 
Burrat qi dijnë çka duen zoti i bekoftë…
ata qi bajnë marrina veç me t’pa gjys oret…
vijn e derës i bijn’, ani se asht mesi natës
e ti sa çil derën
me t’puthuna ta marrin frymën.
 
I bekoftë Zoti burrat qi t’lejn pa mend,
ata qi dhe pa ty ia dalin me jetue,
anipse nuk asht kjo çka duen.
Ata qi t’zgjedhin ty, pse je e zorshme,
qi t’thojn “hik pirdhu, pra!”
dhe nji çast para se me t’hupë,
kthehen e t’rrokin pa thanë gjys fjalet.
 
Leni ata qi veç me vedin janë mbushë…
prej tyne gjen kudo e kurdo,
por burrë, me kenë mbushë veç me “ty”,
për zotin…asht mrekullia mâ e madhe nse të qillon.
 
 
maks
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s