Dhimitër S. Shuteriqi

 

180px-Dhimitër_Shuteriqi

Dhimitër S. Shuteriqi

Dhimitër S. Shuteriqi lindi në vitin 1915 në Elbasan dhe vdiq më 22 korrik të vitit 2003, ishte shkrimtar, poet dhe studiues i shquar shqiptar.

Shkollën fillore dhe të mesme i kreu në Liceun e Korçës. Me shkrime filloi të merret që në rinin e hershme duke u përqëndruar në poezi, romane dhe novela.

Tituj të veprave

dh 3vepr dh 1

 

 

vepr dh 2  dh 4  dh 5

 • Kangët e rinisë së parë (1935
 • Kangë (1936[1]
 • Çlirimtarët, roman (1952)
 • Fyelli i Marisiasit (1963[1]
 • Gjashtëdhjetë tregime në një, tregime
 • Tregime të zgjedhura (1972
 • Një mal me këngë (1975
 • Kur rendte hëna nëpër re (1982
 • Vërshimet e vjeshtës (1984
 • Shkrimet shqipe në vitet 1332-1850 (1976
 • Autorë dhe tekste (1977
 • Mbi Barletin dhe shkrime të tjera (1979
 • Syte e Simonidës, )1998)

Enciklopedia e Lirë

 

Dhimitër Shuteriqi (1915-2003) was an Albanian writer, historian and critic. During the 1946-1973 period he was the president of the Albanian League of Writers and Artists.

^ Elsie, Robert (2005). Albanian literature: a short history. I.B.Tauris. pp. 193–. ISBN 978-1-84511-031-4.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s