Mimoza Rexhvelaj

Mimoza Rexhvelaj

 

       Mimoza Rexhvelaj

 

Mimoza Rexhvelaj ka lindur në  Fier dhe  është rritur në  Malësinë e Madhe. Pas përfundimit të Shkollës Mesme kreu studimet e larta  për Gjuhë-Letërsi. Më pas punoi në  profesionin e  mësuesisë,  profesion që e ushtron edhe sot, ku aktualisht punon si Drejtoreshë e  Shkollës  “Hilë Mosi” .  Pas studimeve universitare u diplomua edhe për  studimet Master në Universitetin e Shkodres për “Etnokulture”  Pasioni për artin e shkruar dhe letërsinë ka qënë dhe është bërë lajmotiv i jetës së saj.

 

Veprat e publikuara:

 

m 2

Titulli: Dashuri,ti je mëkati im
Autori:Mimoza Rexhvelaj
Redaktor: Flora Dervishi
Kopertina:Mimoza Ahmeti
Botim i shtepis Botuese ”Marin Barleti” 2002

 

M 1

 

TITULLI: “Fshima lotin”
Autori: Mimoza Rexhvelaj
Redaktor: Fatime Kulli
Kopertina: Anisa Jahja

Shtypur në shtypshkonjën “SHTJEFNI” 2004

 

 

TITULLI: “Jepi fjales kohe”
Autori: Mimoza Rexhvelaj
Kopertina: Meritan Spahija
Kujdesi grafik: studio “Vizion”
Redaktor:Aferdita Kraja
Shtëpija Botuese:”Camaj-Pipaj” 2006 “

 

 

 

543957_634137246631999_840845867_n

Vështrime mbi poezinë e Disporës

(Me poetët : Kolec Traboini; Gjekë Marinaj dhe Fatmir Terziu )

 

Adhuroj poezinë, është jeta ime, fryma, shpirti, shkruaj që në moshe të vogël. Kjo jam unë, as më pak e as më shumë,  herë flluskë sapuni..herë lumë,” shprehet poetja.

 

Në vitet e fundit ka botuar herë pas here në shtypin letrar të kohës dhe është përfshirë në disa antologji poetike si në atë me titull “Korsi i hapur” 1,2,3 –   “100 poetë për dashurinë”, “Struga 2012″.

Antrologji ” Sabbat”, si edhe tek “Fluturim Pulëbardhash ”  ku u vlersua me mirënjohje .

 

Vlersuar ndër vite me çmimet :

” Penda e Artë e Migjenit’ ,

” Ibrahim Rugova ” në Istog,

“Mirënjohje” Takimi i Poeteshave ,

“Mirënjohje’ Takimet letrare në Ulqin ,

Titulli ” Poete e talentuar” nga revista “Fjala” ,

“Poete e psikologjisë dhe përformamcës poetike  .

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s