Poezi nga Juljana Mehmeti

15965054_1272159796207488_3581667062877485205_n

Poezi nga Juljana Mehmeti

 

Aromë përjetësie

Hëna në pëlhure universi yjet mbështolli
zbehur vizionesh të largëta,
shikimit tretur
në heshtje shkoi.
E mbetëm vel i braktisur ne
në oqeane të errëta
mendimesh …, ku akullnaja të lashta mbulojnë
llavën e përgjumur të qenies,
strukur ndjenjave të pashprehura.
përtytypur flalëve të pathëna ..
në kërkim të vetvetes.
aty në qender të territ fjetur
që brenda fsheh,
e mes heshtjes flet…
Dhe gjendesh qendër e universit,
dritë,
që forma fluide të ekzistencës në hapësira ndjesish ndez.
dhe jetën përjeton
udhëtimit të përbrendshëm
në brigje të pashkelura ëndrrash,
ku hëna kurora yjesh në mistere agimesh rrëmben.
Aromë përjetësie me flatra ere sjell,
zbret
meteor i ndezur
krateresh të fjetura shpirti
e ngjitet
dritë engjëjsh nëpër qiej…

Julja

 

juljana

Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s