Kalendari poetik: Bertolt Brecht (1898-1956) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Bertolt Brecht
 
Kalendari poetik: Bertolt Brecht (1898-1956)
 
U lind më 10 shkurt Bertolt Brecht, dramaturg, regjisor, poet dhe eseist gjerman. Nga ç’kam prej tij përzgjodha këtë poezi:
 
 
LUFTA QË DO TË VIJË
 
Lufta që do të vijë,
e para s’ka për të qenë. Më parë
shumë luftëra janë bërë.
Në luftën e fundit,
pati fitimtarë dhe të mundur.
Ndër të mundurit, njerëzit e varfër
vuanin nga uria. Ndër fitimtarët,
të varfërit vuanin nga uria gjithashtu.
 
 

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s