ODE PËR DASHURINË… / Poezi nga Suzana Zisi

 
Poezi nga Suzana Zisi
 
 
ODE PËR DASHURINË…
 
Më çmend piskama e heshtur e manushaqes,
kur çan cipën e borës,
duke rrëmuar brenda vetes për me gjetë pranverën,
që mandej ta shpalosë tej e ndanë…
.
Më dhembin shtërzimet e lukunisë së bletëve,
teksa “sjellin në jetë” Mbretëreshën…
.
Më pikojnë në shpirt
lotët e qenit,
kur i zoti, ndërron jetë…
.
Më ther ashtin ulërima e kalit,
nga pamundësia për t’i thënë kalorësit një fjalë…
.
A do mundem të shkruaj një Ode për Dashurinë dhe Dhimbjen,
të cilat nuk ikin as me vdekjen…?
.
@Suzana Zisi
Botuar në Revistën “ILLZ” nr.28,
Tiranë, 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s