NUDO / Poezi nga Lucélia Gomes

 
Poezi nga Lucélia Gomes
 
 
NUDO
 
A e dini kur zhveshja trondit?
Magjinë e fshehtë, kur shikon dhe nuk sheh qenien njerëzore
Çfarë jemi?!
Çfarë kompozojmë ne?
Shumë e shikojnë lakuriqësinë si një objekt të huaj.
Një provokim i ngjashëm
Por, është shoqëria ajo që interpreton lakuriqësinë
Si një produkt stimulues i përmbajtjes
Brutalitet i species që fshihet.
Ka papastërti në mendime
Kjo është ajo që sugjeron ndonjëherë lakuriqësia
Seksi, si element
ose pohuesi i ushqimit të dëshirave.
Nuk ka asgjë më të pastër dhe të ndjeshme
Çfarë pamje diskrete
Zhveshur nga ligësia
Në trupin inert që banon në një qenie
Asgjë më verbuese dhe burrërore
Asgjë më romantike sesa të shikosh
Nga një qenie e egër dhe delikate
Por, është një kuriozitet që stimulon shqisat
Asgjë më konfliktuale se seksi
Asgjë më e rëndësishme sesa natyra nuk e bën të qartë
Në veprimin e ngushtë të një poezie
Humbjes së këtij universi …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s