Poezi nga Mercedes Gega

 
Poezi nga Mercedes Gega
 
 
Aromë dashuri…
 
Ra dhe gjethja e katërt këtë mëngjes
Gushës së tokës ju bë hajmali
Aromë vjeshte vesh trupit dit’ e re
Aromë frutash përzjerë dashuri…
 
 
Plot
 
Tani dhe unë…
Vjeshtë e poezi…
…dhe bota një unazë e re drite në përtëritjen e një martese dje-sh…
Frymëmarrje…
Plot.
 
 
Ti s’ je…
 
…se s’ishe kurrë ndonjëherë më shumë
As fjalë, as heshtje, as dimër, as verë
Ti ishe një ëndërr e arnuar vetesh
Pak botë, pak unë, pak dukje, shumë etje…
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s