Kalendari poetik: Julieta Dobles 1 mars 1943 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Julieta Dobles
 
Kalendari poetik: Julieta Dobles 1 mars 1943
 
Sot, më 1 mars, është data e lindjes së Julieta Dobles, shkrimtare dhe poete kostarikane. Ka fituar pesë herë çmimin Aquileo J. Echeverría Award dhe në vitin 2013 Magón National Prize for Culture. Ja një poezi prej saj:
 
 
ARËSYETIME RRETH MUNGESËS
 
Kur heshtja jote gëzimin tim kafshon,
shkruaj.
 
Kur muzikë s’ka të mbushë mungesën tënde,
shkruaj.
 
Kur kam mall për ngrohtësinë e duarve të tua
nëpër plazhet e mi të lagësht,
shkruaj.
 
Kur them emrin tënd dhe mornica shpinën
si puthje nga larg ma përshkojnë,
shkruaj.
 
Nëse në buzët e tua që s’i shoh marr me mend
se janë i vetmi burim që etjen ma shuan,
shkruaj.
 
Kur mungesa e zërit tënd heshtjet e mia
në tamburë të largët, këmbëngulës i shndrron,
shkruaj.
 
Kur gjithë trupi im nga vetmia dhe frika klith
që ta përzë vetminë që më pushton,
shkruaj.
 
Sa poezi thurin
mungesa jote dhe dhëmbja ime!
 
 
maks
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s