Kalendari poetik: Tiziana Tius / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Tiziana Tius
 
Kalendari poetik: Tiziana Tius
 
S’ka të dhëna për datën dhe vitin e lindjes së saj. Poete italiane nga Merano (Bz), fituese e disa konkurseve poetike. Shumë poezi të sajat janë përfshirë në disa antologji poetike. Ja një poezi e saj në këto ditë lufte:
 
 
DRIDHEN TOKË E DHÉ
 
Dridhen tokë e dhé
me erën përzjehen
me zhurmë shurdhuese shkelin
fjalë të rënda çeliku
trullosje, rrokin kamzhikun,
Zoti i tyre përkrah të dy palët
ende drejtësi nuk ka,
as për fitues as për të mundur,
një vazhdë gjaku lë çdo luftë,
gjaku mpikset ndër rrasa gurësh,
si qiell vizatuar nga një i verbër,
para marrëzisë edhe budallenjtë tulaten.
 
 
maks
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s