HAPËSIRAVE T’QYTETIT, DITËVERA FESTONTE DITËLINDJEN E VETES… / Poezi nga Shazim Mehmeti

 
Poezi nga Shazim Mehmeti
 
 
HAPËSIRAVE T’QYTETIT, DITËVERA FESTONTE DITËLINDJEN E VETES…
 
Hapësirave t’qytetit,
ditëvera festonte
ditëlindjen e vetes.
 
N’trotuar,
ajo kaloi pranë meje,
harlisur, harlisur,
si drenushë e bardhë,
prej malesh zbritur.
 
I lodronin,
i vallëzonin hiret,
vithet.
 
Zot,
se si e pa
era këmbëngulëse,
se si e ndjeu,
se si iu ngjesh,
se si u çmend,
se si ia fluturoi mahnitshëm
dendjen e flokëve.
 
Ia pashë
veshin dritëlarë,
ia pashë qerpikun e gjatë,
ia pashë lëkurën e hollë t’qafës,
gufimin e gjoksit,
këputjen n’bel ia pashë,
 
dhe qiejt m’ranë,
dhe qiejt m’ranë
mbi kokë…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s