Kalendari poetik: Samuel Beckett (1906-1989) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Samuel Beckett
 
Kalendari poetik: Samuel Beckett (1906-1989)
 
U lind më 13 prill 1906 Samuel Barclay Beckett, dramaturg, shkrimtar, poet, përkthyes e skenarist irlandez. Për studiuesit dhe kritikët letrarë mbetet njëri nga shkrimtarët më me ndikim të shekullit të kaluar. Njëri nga etërit e teatrit absurd. Në vitin 1969 fitoi çmimin Nobel për veprën e tij letrare.
 
 
SKIFTERI
 
Duke tërhequr urinë e vet nëpër qiell
prej kafkës sime që qiell e dhé ngërthen
poshtë drejt të brishtëve bie me vërtik
e kthehet sa t’u marrë jetën
e përqeshur me një lëkurë që s’u hyn në punë
kur ka uri në qiell e në tokë.
 
 
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s