Kalendari poetik: Lauren Mendinueta 1977 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Lauren Mendinueta
 
Kalendari poetik: Lauren Mendinueta 1977
 
U lind më 14 prill, 45 vite më parë Lauren Mendinueta, poete, eseiste dhe përkthyese kolombiane. Poezi të saj janë përkthyer në anglisht, gjermanisht, frëngjisht, portugalisht e italisht. Ja një poezi e saj në shqip:
 
 
TJETRA QË JAM
 
Kam ca fotografi ku nuk e njoh veten.
Uni im mburravec kur i vështroj
më detyron të mendoj se jam vetëm te njëra
dhe jo në shumicën e të gjithave ku jam
ajo tjetra që më zëvendson atje.
E kam vështirë ta pranoj se ajo e panjohura qenkam unë
ajo femër e shëmtuar
me atë fytyrë, që edhe pa qënë unë, më është e huaj.
Të kuptosh botën u dashka dhe kjo:
të pranoj me qënë ajo që nuk njoh.
 
 
maks
 
© shqipèroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s