Kalendari poetik: Mia Lecomte 1966 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Mia Lecomte
 
Kalendari poetik: Mia Lecomte 1966
 
U lind më 27 prill në Milano, Mia Lacomte, poete italiane, tregimtare, autore librash për fëmijë, etj., me baba francez dhe nënë italiane. Ka përkthyer edhe nga frëngjishtja në italisht autorë të ndryshëm. Ja një poezi prej saj:
 
 
PEHLIVANËT
 
Kur të ecni si dykëmbshat
duhet të rimendoni formulat
për t’u përputhur në rrugët e ndërsjellta
dhe për t’u rikthyer te vetvetja
vlerësohuni në dy hipoteza të ngjashme
 
dy nga të gjitha
sy dhe duar
dhe gjithçka tjetër,
nëse këtu poshtë
çka është veç dështim
bën si bën atje nbi telin e varur
por sa zbret në tokë ecën kuturù
sepse ka humbur në tjetër drejtpeshim
rrëfen njëri.
 
 
maks
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s