DRI`___ / Poezi nga Xhemajl Rudi

xhemajl

Poezi nga Xhemajl Rudi

 

 

DRI`______

 

 

Ti dri`bardhi

si valët e tua

të bardha

.

I nemur je

ti dri`ziu, n`dri`lumin

e shtratit tënd

n` lum drinin e artë

.

Dri Drini në bardh-lum

e lum-ziu n` rrjedhën

e burimit tragjik

kohës vrastare ecën shtrati yt.

.

Gurë në gurë, e shkumë në shkumë

si vala në valë,  valëzon dheut të dhimbjes

dhe ti je piktakimi

në valet e tua te ritmi i natës

Ditës je valëze-n` shkume të bardhë

në ujin si krua mali, ku rrjedh me ngjyrë qielli

dhe mbi gurët e zi, Dri-ziu ecën neper plagët e trupit tënd

.

Ti etje dri-ziu, je dri mallkimi

në dri`bardhin e mëngjesit

të ëndrrës

tënde,

ku rri varur prapa natës së shekullit të eger…

.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s