Poezi nga Juljana Mehmeti

juljana

Poezi nga Juljana Mehmeti

 

Poetit…

Imazhi përhumbur valëve

në sy  veshur  dritë melankolie,

që shkrihet vezullime hëne

në bregdete  ëndrash,

netëve të  fjetura mendimesh…

Shpirtin  në shtrëngata  ndjenjash  trazuar

enigmash të pazgjidhura…

fshehur hieroglifesh

yjesh të këputur,

dëshirave të pashprehura…

ndezur

në një tufë emocionesh

drithëruar penës së artë..,

dhe tretesh

pa kuptuar se çfarë  mbetet

nga një yll që rrëzohet

e ndër gërma shuhet.

 

Duke të pritur …

Detin në krahë ma solle

me lot malli mbuluar…

Në duar më mbeti një valë,

etjen të shuaj.

 

Përtej mjegullës

Zgjaten ëndrrat

Imagjinata zbret kraterevet të fshehta

Në hapësira të panjohura…

Në kërkim

të syve…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s