Poezi nga Mirvete Mehmeti

mirvete mehmeti

Poezi nga Mirvete Mehmeti
 
 
 
FJALË TË PA THËNA
 
Dje,sot heshta
për nesër nuk e di
ngase shqelmat e tyre
ma bënë gjoksin copë
që të dalin
 
 
 
***
 
Mos më lër të fle!
nga lotët
me e lodhur po zgjohem
buzëqeshjen e ditës
po ma marrin
e trurin ,ma bren si miu
mbase edhe në ëndrra
vajtje-ardhjet
më bëjnë të dënesë
 
 
 
Ndalu
 
Fytyra kurrë nuk u ter
ndalu o shi
as kënetave
nuk i duhesh më
edhe bretkosat kërkojnë
kohën që u ka mbetë
të rrijnë nën diell
prandaj ndalu
deri të dali-n në breg
 
 
 
***
 
Sytë e mjegulluar
(E irituar)
I lodhur
shtyn veten
si veturën e prishur
për pak lek
më shumë se atje
dhe mburresh
si një mbret plak
për skllavërin tënde këtu
duke luajtur vallen e kurbetit
me hapa kuturu
e sy të mjegulluar
deri në errësirë.
 
 
 
TROKIT
 
O njeri i mirë
me sinqeritetin që ke
trokit në të gjitha dyert
të duan apo s’të duan
ti din si të trokasësh
dhe …
e din që kemi dy lloje njerëzish
me maskë e pa maskë
të parët nuk duan të të takojnë
sepse tek ty
shohin veten pa maskë
dhe frikësohen…
 

One thought on “Poezi nga Mirvete Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s