TI MBETESH HERO / Poezi nga Monda Hamitaj

Poezi nga Monda Hamitaj

 

TI MBETESH HERO

Nuk e kisha njohur më parë at’,
mu shfaqe para syve si shqiponjë,
në të 100 -ntat e sekondës e pashë
Dikush thirri: “Është heroi ”

Sytë më ngelën nga ike ti
në duar mbaje fëmijën që nga
aksidenti shpëtove ,
drejt spitalit rende si rrufe,
nga vdekja fëmijën të shpëtoje.

Kisha ngrirë mes rrugës, s’ fola ,
Gjithë sheshi mu kthye në fushë lufte,
mes plumbash pashë heroin tonë ,
që plumbat i kthente tutje.

Si dhimbsej jeta e tij,
me vdekjen kishte hapur duel,
” Largoju prej njerzeve lubi,
deri në varr do të ndjekë !”

Duar që zgjateshin mes plumbave,
Heroi i largonte prej luftës që shkrumbonte,
si shqiponjë i mblidhte mes krahëve
dhe frymë prej frymës së tij i dhuronte .

Tani Ai ngrihej si ante para meje
sypatrembur mes rrezikut jetë shpëton,
shkëndija shprese sjell mes njerëzve,
Ti mbetesh përherë mes nesh, Hero!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s