BEKIMI – Poezi nga Giovanni PASCOLI (1855 – 1912) / Përktheu nga italishtja në shqip: Sinan Vaka

Poezi nga Giovanni PASCOLI (1855 – 1912)
 
 
BEKIMI
 
Është mbrëmje. Në këtë orë
shkon një prift mjaft i duruar,
përshëndet lehtas me dorë
çfarë shikon për të bekuar .
 
Pra gjithçka i miri prift
e bekon me shenjtërim
edhe egjërin mbi grurë,
edhe gjarpërin në nxitim.
 
Dhe çdo pemë a zog të prillit
qoftë të pyllit, apo të strehës,
në kalim i bekon prifti
madje qiftin përmes erës
 
Dhe skifterin që nxin qiellit,
korbin teksa shqyen prenë,
tej varrezash dhe punëtorin
midis gropash, me të renë.
 
 
 
Përktheu nga italishtja në shqip: Sinan Vaka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s