Poezi nga Sokrat Habilaj

Poezi nga Sokrat Habilaj

 

DUKE U KTHYER PAS

Ti u bëre nuse në një kohë të largët,
Ku shumë gjëra, ishin aq të trishta.
E nuset shumë gjëra kishin mangët,
Prapë je më e bukura, nga të gjitha.

Tani që nga ajo kohë, s’mbeti asgjë,
Nuset ndrijnë nga gjerdanët e lulet.
Doni ndonjë lot!? Prisni kot për të,
E ti që qave, je e bukur sa s’thuhet.

Unë kërkoj për ty, kërkoj një detaj,
S’gjej stoli, a fjalë shkruar në letër.
Po më thuaj, çfarë ke marrë si pajë,
Që je e bukur, si asnjë nuse tjetër!?

Veç një imazh malli, ngrirë si gurë,
Që e le pas në portë, mbeti si ishte.
Nëse ka një të fshehtë që të jep nur,
Është loti që ti hodhe për të, në ikje.

 

***

Ti, nuk mund të jesh e imja, e gjitha
Ndryshe ti do ishe veç një gënjeshtër
Vërtetë s’mund të jesh imja në grimca
Po asnjë grimcë jotja, s’ka zot tjetër.

 

Ti po më humbet

Ti po më humbet, por jo menjëherë,
Pak e nga pak, a ndoshta me grimca.
E duke më kthyer në një lis të mjerë,
Që rrëzon mbi baltë gjethet e trishta.

Ti po më humbet, po më humb pa zë
Ndërsa ndezim sherre, çast pas çasti.
Ti po më humbet dhe s’kupton asgjë,
As të më qash mua,s’do të jepet rasti.

Ti po më humbet si humbje pa lidhje,
Por vdekja, nuk di të ndahet në pjesë.
E kur të kujtohesh për fytyrën time,
Do gjesh një kufomë, shqyer në mes.

Ti po më humbet, pse më humb kështu,
Unë e dua vdekjen të më ketë dhe nur?
Pse më kthen nga lis, në një copëz dru,
Pse po ma heq shansin, të iki si burrë!?

Ti po më humbet, si një cung mbi tokë,
Gjej humbje tjetër, mos ndihesh me faj.
Si lisit sëpatën, futma thellë në kockë,
Të shembem përdhe, po deshe më qaj!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s