Kalendari poetik: Santiago Espinoza 14 nëntor 1978 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Santiago Espinosa
 
Kalendari poetik: Santiago Espinoza 14 nëntor 1978
 
Përkthyes, mjek dhe profesor filozofie kolombian; tema e doktoraturës së tij, botuar në vitin 2007 qe për muzikalitetin e filozofisë së Shopenhauerit. Ja një poezi nga poeti kolombian, që sot mbush 43 vjeç…shpesh janë filozofët që na mësojnë se poezitë më me vlera janë ato më të shkurtërat; ja një poezi prej tij:
 
 
KALON NJË BURRË…
 
Kalon një burrë,
fëmija
që ai qe dikur,
e kqyr
me zemërim.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s