Kalendari poetik: Bertolt Brecht (1898-1956) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Bertolt Brecht
 
Kalendari poetik: Bertolt Brecht (1898-1956)
 
U lind më 10 shkurt Bertolt Brecht, dramaturg, regjisor, poet dhe eseist gjerman. Antikonformist i përjetshëm. Nga ç’kam prej tij përzgjodha këtë shqipërim të hershëm:
 
 
NËNËS
 
Kur s’qe më, e futën
në dhé.
Mbi të rriten lule,
flutura lodrojnë.
 
Qe e lehtë fare,
dheut s’i rëndonte.
 
Sa e sa dhëmbje u desh
të bëhej aq e lehtë.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s