Kalendari poetik: Claribel Alegría (1924-2018) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Claribel Alegría
 
Kalendari poetik: Claribel Alegría (1924-2018)
 
Shkrimtare për fëmijë, eseiste dhe u lind më 12 maj 1924, e njohur bashkë me poeten tjetër, bashkëpatrioten e saj, Xhokonda Beli si dy nga emrat më të shquar të letërsisë në Amerikën Qendrore. Në vitin 2016 ka qënë kandidate për çmimin Nobel në letërsi. Është përkthyer në 15 gjuhë. Ja një poezi prej saj në shqip:
 
 
MUNGESA
 
Ç’kemi,
thashë duke parë foton tënde
dhe më ngriu përshëndetja
në buzë.
Një tjetër ngulje thike,
kur di se është e kotë;
kohë e djegur
nga mungesa jote.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s